Māsas un aprūpes personāla savstarpējās sadarbības un saskarsmes īpatnības - Vintere, Emma (Latvijas Universitāte, 2017)
Izstrādāju savu maģistra darbu par tēmu „Māsas un aprūpes personāla savstarpējās sadarbības un saskarsmes īpatnības”. Terapeitiskais process ievērojamā mērā atkarīgs no savstarpējām attiecībām starp māsām un aprūpētājām. Kad savstarpējās sapratnes un saskaņas darbā nav, tiek apdraudēta sniedzamās palīdzības kvalitāte. Vēsturiski ir izveidojies tā, ka savstarpējās attiecības starp māsām un aprūpētājām ir ieguvušas īpašu attiecību statusu, īpaši tas pamanāms SAC. Māsa un aprūpētāja – dominējošs pāris, kas ietekmē visus procesus nodaļā, kuri ietekmē pacientus. Tēmas aktualitāte: Māsu un aprūpētāju sadarbības efektivitāte SAC šobrīd pamatojas uz amata aprakstiem, bet atšķirīgs redzējums un izpratne par funkcionālo pienākumu izpildi nenoved pie kvalitatīva pakalpojuma, kas iezīmēja nozīmēto tēmu. Pētījuma mērķis: Izpētīt sadarbību starp māsu un aprūpētāju un dot rekomendācijas. Pētniecības uzdevumui: 1.Izpētīt un izanalizēt nepieciešamos Latvijas un pasaules literatūras avotus par māsu un aprūpes personāla pienākumu izpildīšanu darbā aprūpes nodaļā. 2.Izveidot darba instrumentu aptaujas intervijas un formulēt jautājumus aptaujas intervijai. 3.Veikt māsu un aprūpētāju aptaujas interviju. 4.Analizēt iegūtos aptaujas datus. 5.Izpētīt sadarbību starp māsu un aprūpētāju, viedokļus par izpildāmajiem profesionālajiem pienākumiem SAC lai saprastu vai māsu un aprūpētāju viedoklis par veicamo manipulācijas atšķiras vai ne. 6.Izpētīt māsu un aprūpes personāla pamatojumu K. Martinsenas māszinību teorijā un veselības aprūpē. Pētniecības jautājums: Māsu un aprūpētāju viedoklis par veicamo manipulācijas atšķiras vai ne atšķiras? Pētniecības metode - kvalitatīvā. Pētniecības instruments - intervija. Intervijas jautājumi ir izstrādāti māsām un aprūpetajam, lai izpētīt sadarbību starp māsu un aprūpētāju, viedokļus par izpildāmajiem profesionālajiem pienākumiem sociālās aprūpes centrā lai saprastu vai māsu un aprūpētāju viedoklis par veicamo manipulācijas atšķiras vai ne atšķiras. Pētījuma rezultātā darba autore ieguva rezultātus, kuri apstiprināja izvirzīto jautājumu, vai māsu un aprūpētāju viedoklis par veicamo manipulācijas atšķiras ir vai ne? Atslēgas vārdi: māsa, aprūpētāja, aprūpe.

I drafted his master's thesis on the topic "The nurses and care staff of mutual cooperation and communication peculiarities." Therapeutic process, largely depends on the relations between the nurses and carers. When mutual understanding and reconciliation work is not being compromised quality of the assistance. Historically, it has been established that the mutual relations between the nurses and carers have acquired the status of a special relationship, especially noticeable in the SAC. The nurse and carer - dominant pair that affects all the processes section, which affect patients. Topicality: Nurses and carers cooperation efficiency SAC currently based on job descriptions, but a different vision and understanding of the functional performance of the duties does not lead to a quality of service that marked the designated topic. The study aims: Exploring cooperation between nurses and carers and to give recommendations. Research tasks: 1.Research and analyze the necessary Latvian and foreign literature on nursing and care staff duties performance of work care unit. 2.Show nursing and care staff justification K. Martinsen nursing theory and health care. 3. Create survey interviews and formulate questions. 4.Give nurses and carers survey interview. 5.Analyz obtained survey data. 6. Explore cooperation between nurses and carers, opinions accomplished professional duties SAC order to see whether nurses and carers views on the manipulation to be different or not. Research question: Is nursing and carer views on the manipulation to be different? Research method - qualitative. Research tool - interview. Interview questions are designed nurses and caregivers to explore cooperation between nurses and carers, opinions accomplished professional responsibilities for social care center in order to see whether nurses and carers views on the manipulation to be different or not. The study, the author got the results that confirmed the issues raised by the nurses and carers views on the manipulation to be different or not? Keywords: nurse, caregiver, care.
The Nurses and Care Staff of Mutual Cooperation and Communication Peculiarities
Keywords: Medicīna; māsa, aprūpētāja, aprūpe.; māsa, aprūpētāja, aprūpe.; māsa, aprūpētāja, aprūpe.; māsa, aprūpētāja, aprūpe.; māsa, aprūpētāja, aprūpe.