Skaitļa jēdziena attīstība - Krinkele, Ketija (Latvijas Universitāte, 2011)
Diplomdarbā „Skaitļa jēdziena attīstība” tiek apskatīta skaitļa rašanās vēsture, skaitļa jēdziena attīstība skolas matemātikas kursu programmā, sīkāk aplūkota komplekso skaitļu kopa (tās definīcija, formas un darbības ar kompleksiem skaitļiem). Diplomdarbā ir arī apkopoti uzdevumi par skaitļu kopām un izveidoti pārbaudes darbi par kompleksiem skaitļiem. Vēl savā darbā esmu izveidojusi interaktīvu materiālu ActivInspire vidē par kompleksiem skaitļiem. Darbu var izmantot kā pārskatu materiālu skolās profilkursā un dabaszinības programmu studenti.

Diploma Paper "Numbers of the concept of development" focuses on the history of development of numbers, development of the concept of a number in the school mathematics curriculum, paying a more detailed attention to a set of complex numbers (its definition, forms and operations with complex numbers). A summary of exercises on sets of numbers are provided for and tests on complex numbers are also developed in the Diploma Paper. Apart from that, I have integrated an interactive material on the complex numbers in ActivInspire environment. The Paper can be used as an overview material for the students of major courses in mathematics in schools and by students of natural sciences programmes.
Numbers of the concept of development
Keywords: Pedagoģija