Videospēles izstrāde uz “Godot” spēļu dzinēja - Bunte, Nikolajs (Latvijas Universitāte, 2025)
Kvalifikācijas darba ‘VIDEOSPĒLES IZSTRĀDE UZ “GODOT” SPĒĻU DZINĒJA’ mērķis ir izveidot dažāda tipa spēles uz “GODOT” spēļu dzinēja. Lietotne satur tādas spēles kā labirints, miroņu pasaule, bruņinieku skrējējs, mežs ar briesmoņiem, “Sudoku” un kapitālista simulators. Lietotājam būs iespēja izvēlēties kādu no piedāvātām spēlēm, ka arī to sarežģītības līmeni, kas tiek mērīta 3 dažādos līmeņos. Doto spēļu galvenais mērķis ir izklaidēt lietotāju, ka arī dot tam iespēju izvēlēties veidu, kādā tiks pavadīts tā brīvais laiks. Darba gaitā tika radīta „Game world” lietotne, kas atbilst dotajām prasībām.

The aim of the qualification work ‘VIDEO GAME DEVELOPMENT ON “GODOT” GAME ENGINE’ is to create various types of games on “GODOT” game engine. The application contains games such as a maze, a world of the dead, knight runner, forest with monsters, “Sudoku” and a capitalist stimulator. The user will have the opportunity to choose one of the offered games, as well as their level of difficulty, which is measured in 3 different levels. The main goal of these games is to entertain the user, as well as to give them the opportunity to choose the way in which they will spend their free time. In the course of the work, a “Game world” application was created that meets the given requirements.
Video game development on “Godot” game engine
Keywords: Datorzinātne; 2D; 3D; Godot 4; spēles; izstrāde