Nedzīvības apdrošināšanas tirgus Lavijā - Kaļva, Kaspars (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba mērķis ir pamatojoties uz Latvijas nedzīvības apdrošināšanas tirgus analīzes pamata izstrādāt priekšlikumus Latvijas nedzīvības apdrošināšanas tirgus uzlabošanai. Darba struktūra veidota atbilstoši izvirzītajam mērķim un uzdevumiem. Darbs sastāv no trīs nodaļām un secinājumiem, un priekšlikumiem. Pirmajā nodaļā „Nedzīvības apdrošināšanas attīstība un loma ekonomikā, pamatnostādnes, pamatprincipi, un tiesiskais regulējums Latvijā” autors analizē zinātnisko literatūru par apdrošināšanas attīstību, būtību un nepieciešamību. Otrajā nodaļā autors analizē populārākos apdrošināšanas veidus Latvijā un salīdzina divas populāras apdrošināšanas kompānijas. Trešajā nodaļā autors ar anketēšanas palīdzību noskaidros cilvēku domas par nedzīvības apdrošināšanu Latvijā. Secinājumos un priekšlikumos tiek apkopoti svarīgākie novērojumi un atziņas attiecībā uz nedzīvības apdrošināšanu Latvijā un tiek izvirzīti priekšlikumi tirgus pilnveidošanai. Atslēgvārdi: nedzīvības apdrošināšana

The goal of the Bachelor's thesis is to draw up proposals for improving the Latvian non-life insurance market based on the analysis of Latvian non-life insurance market. The structure of this Bachelor’s thesis is in accordance with goals and objectives. The thesis consists of three chapters and conclusions, and proposals. In the first chapter "The development of non-life insurance and its role in the economy, guidelines, principles, and the Latvian legislation," the author examines the scientific literature on the development of insurance, its nature and the necessity for it. In the second chapter the author analyzes the most popular types of insurance in Latvia and compares two most popular insurance companies. In the third chapter the author with the help of a survey will ascertain people's thoughts on the Latvian non-life insurance. The main observations and conclusions about non-life insurance in Latvia and proposals for market development are summarized in the conclusions
Non-life insurance market in Latvia
Keywords: Ekonomika