Ārvalstu tiešās investīcijas Latvijā. Problēmas un risinājumi - Ķelpiņa, Lelde (Latvijas Universitāte, 2013)
Valsts ekonomiskās situācijas uzlabošanai investīcijām ir ļoti liela nozīme, īpaši attīstības un krīzes skartajām valstīm. Ārvalstu tiešo investīciju piesaiste ir viens no galvenajiem veidiem, kā veicināt valsts ekonomikas attīstību. Diplomdarba mērķis ir izpētīt ārvalstu tiešo investīciju vidi Latvijā, attīstību, tendences, problēmas un atrast problēmu risinājumus. Darba pirmajā daļā tiek apskatīts investīciju jēdziens un veidi, otrajā daļā apskatītas ĀTI tendences, investīciju vide Latvijā, kā arī globālās ĀTI. Trešajā daļā, izmantojot ĀTI speciālista un Latvijas Bankas speciālista sniegtās intervijas, tiek pētītas problēmas ĀTI jomā un meklēti problēmu risinājumi. Bakalaura darba apjoms ir 65 lpp., tabulu skaits - 3, attēlu skaits –3, pielikumu skaits 1 Atslēgvārdi: ārvalstu tiešās investīcijas, ekonomikas izaugsme, investīciju vide.

Investments in improving the economic situation and development are very important, especially in developing and crisis-affected countries. Attracting FDI is one of the main ways to promote the country‘s economic recovery. The aim of this Thesis is to explore the environment of FDI and development, trends and problems of the FDI in Latvia and finding solutions for those problems. The first section deals with the investment definition and types, second section deals with the FDI trends, FDI environment in Latvia and global FDI. In the third section I analyse two interviews, research problems and solutions of those problems. The Thesis consists of 65 pages, 3 tables, 3 figures, 1 appendix. Key words: foreign direct investment, economic development, investment environment
Foreign Direct Investment in Latvia. Problems and Solutions
Keywords: Ekonomika