Pasaules Dabas fonda (World Wildlife Fund) sociālo reklāmas kampaņu vizuālo statisko reklāmu semiotiskā un auditorijas analīze (2010-2014) - Kukuvasa, Arita (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba „„Pasaules Dabas fonda” (World Wildlife Fund) sociālo reklāmas kampaņu vizuālo statisko reklāmu semiotiskā un auditorijas analīze (2010 – 2014)” ietvaros tiek pētītas semiotiskās iezīmes šīs organizācijas reklāmās, kā arī auditorijas attieksme pret tām. Darba pētījuma mērķis – noskaidrot reklāmu vēstījumu ietekmējošos semiotiskos faktorus. Darbā ir apskatītas teorijas par sociālo mārketingu, reklāmu, vizuālo komunikāciju. Empīriskajā daļā ir veikta kontentanalīze un semiotiskā analīze par 88 vizuālajām statiskajām reklāmām, kā arī auditorijas aptauja. Rezultātā sniegtas atbildes uz pētnieciskajiem jautājumiem un izdarīti secinājumi par pētījuma rezultātiem.

The subject of my bachelor’s thesis is „Visual static advertising in World Wildlife Fund social advertising campaign (2010-2014): semiotic and audience analysis”. My study explores the semiotic features of „World Wildlife Fund” advertisements and audience's attitude about them. The aim of the research is to find out the semiotic factors that have impact on the efficiency of these advertising messages. The theoretical framework of thesis consists of theories of social marketing, advertising, visual communication. The empirical part contains content analysis, semiotic analysis and audience survey. At the end of the work answers to the research questions are provided together with conclusions of the empirical study.
Visual static advertising in World Wildlife Fund social advertising campaign (2010-2014): semiotic and audience analysis
Keywords: Komunikācijas zinātne; sociālais mārketings; reklāmas kampaņas; vizuālā komunikācija; semiotika; World Wildlife Fund