Fāzu plaknes analīze nelineāram diferenciālvienādojumam ar neintegrējamu singularitāti - Ulbiks, Uģis (Latvijas Universitāte, 2006)
Darbā aplūkota robežproblēma nelineāram parastam otrās kārtas diferenciālvienādojumam ar neintegrējamu singularitāti, kura vispārina literatūrā plaši aplūkoto matemātisko modeli šķidruma pilienu saplūšanai elektromagnētiskajā laukā. Veikta šīs problēmas fāzu plaknes analīze, noskaidrota atrisinājuma atkarība no robežproblēmas parametra un veikti zināmi skaitliski aprēķini. Bibliogrāfija: 4 nosaukumi. Atslēgas vārdi: nelineāra parasta diferenciālvienādojuma robežproblēma, fāzu plaknes analīzes metode.

The work is devoted for the non-linear differential equation of second order with non-summable singularity, which universalizes in the literature wide viewed mathematical model of liquid drop merging in electromagnetic field. There was preformed an analysis of phase plane for this problem, enquired the solution dependence of the parameter of boundary value problem and realized some numerical calculations. Bibliography: 4 items. Keywords: non-linear simple differential equation boundary value problem, phase plane analysis method.
Phase plane analysis for the non-linear differential equation with non-summable singularity
Keywords: Matemātika