Kreditēšanas tirgus attīstības tendences Latvijā - Kuzmenko, Ilona (Latvijas Universitāte, 2007)
Pašreizēja situācija Latvijā liecina par to, ka mainoties jebkuram no labvēlīgajiem apstākļiem, kas šobrīd valda kreditēšanas tirgū (vēsturiski zemākās aizdevumu procentu likmes, augošas nekustama īpašuma cenas, mājokļu deficīts un augsts pieprasījums pēc tiem), var izraisīties krīze nekustama īpašuma tirgū, kas var nopietni apdraudēt banku sistēmas stabilitāti valstī. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt kreditēšanas tirgus attīstības tendences un sniegt priekšlikumus kredītresursu tirgus veiksmīgai darbībai. Pētījumā ir noskaidrots ka krīze Latvijas kredītu tirgū ir iespējama un tās pamatizraisītāji ir nekustamā īpašuma tirgus pārkaršana un liels iekšzemes pieprasījums. Darbu var izmantot kā palīgmateriālu kredīttirgus pārāk straujas attīstības apkarošanā. Darbā ir ievietotas 15 tabulas, 21 attēli un kopējais lapu skaits ir 66 lapas.

The present situation in Latvia testifies that changes of any positive conditions, prevailing in credit market, can become a reason of crisis in real estate market and consequently to shake stability of bank system in the state. The purpose of work to investigate tendencies of development Latvian credit market and to make offers for successful activity of credit market resources. In research it is established that crisis of Latvian credit market is possible and its main reasons is an overheat in the market of the real estate and the big internal demand. Work can be used as an auxiliary material for «cooling» of too quickly developing credit market. There are presented 15 tables, 21 figures. Total of pages – 66 sheets.
Tendencies of development of the credit market in Latvia
Keywords: Ekonomika