Sakāmvārdu, parunu un mīklu esamības specifika un īpašības Viļakas novadā. - Makarova, Inga (Latvijas Universitāte, 2013)
Sakāmvārdu, parunu un mīklu esamības specifika un īpašības Viļakas novadā: bakalaura darbs. – Rīga, 2013. – 58 lpp. Šis pētījums ir veltīts sakāmvārdu, parunu un mīklu specifikas un īpašību izpētīšanai Viļakas novadā. Pamatoties uz euristiskām un analītiskām metodēm, autore veic ar anketēšanu un Viļakas novada mazo nelirisko žanru paraugu savākšanu saņemtu datu analīzi. Kā palīgmetode, tiek lietota salīdzināšanas un nostatīšanas metode; to piesaistot, tika salīdzināti latviešu, krievu un latgaliešu mazie neliriskie žanri. Darbs tiek sadalīts divās daļās. Pirmā daļā tiek izklāstīti pētījuma veikšanai nepieciešamie teorētiskie pamatjautājumi. Otrā daļā tiek secīgi atklāta sakāmvārdu, parunu un mīklu specifika un īpašības Viļakas novadā. Pētījums var ieinteresēt filologus, kuri nodarbojas ar līdzīgo problemātiku, kā arī visuslasītājus, kurus interesē šis jautājums.

Peculiarities of Existence of Proverbs, Sayings and Riddles in the Vilakas Region: Bachelor’s Paper. Riga, 2013- 58 p. The aim of this research is devoted to the special nature and particularities of proverb,saying and riddle circulation in Vilaka Region. On the grounds of heuristic and analytic approaches, the Author analyses the data obtained by questioning and collecting small nonlyric genres in Vilaka Region. Confronting –comparative methods have been used as supplementary methods. By means of the last one Latvian, Russian and Latgalian small nonlyric genres have been compared. The Work is divided in two parts. The first part covers the principle theoretic issues that are necessary to conduct research; the special nature and particularities of proverb, sayings and riddle circulation in Vilaka Region are sequentially found out in the second one.This research may be interesting for philologists dealing with similar issues as well as for all the non-specialist audience interested
Peculiarities of Existence of Proverbs, Sayings and Riddles in the Vilakas Region.
Keywords: Valodniecība