Nodošana policijas uzraudzībā - Petrovska, Sanda (Latvijas Universitāte, 2023)
Maģistra darba mērķis ir izpētīt un analizēt drošības līdzekļa nodošana policijas uzraudzībā tiesisko reglamentāciju Latvijā. Izpētot tiesību aktus un praksi, juridisko literatūru, statistikas datus, kā arī apkopojot aptaujas un interviju rezultātus, autore noskaidro drošības līdzekļa saturu un aktualizē vairākus problēmjautājumus. Autore konstatē, ka drošības līdzekļa nodošana policijas uzraudzībā tiesiskajā reglamentācijā ir nepieciešami uzlabojumi un piedāvā veikt precizējumus tiesību normās, lai novērstu iespējamos trešo personu tiesību aizskārumus. Autore izvirza vairākus priekšlikumus efektīvākai tiesību normu piemērošanai. Pētījumā izmantotas vispārzinātniskās un juridiskās izziņas metodes. Darbs sastāv no ievada, četrām nodaļām, kopsavilkuma, izmantoto avotu saraksta, kā arī astoņiem pielikumiem. Darba apjoms ar pielikumiem ir 97 lappuses.

The aim of the master's thesis is to study and analyze the legal regulation of security measure – placement under police supervision – in Latvia. By researching legislation and practice, legal literature, statistical data, as well as summarizing the results of the survey and the interviews, the author clarifies the content of the security measure and updates several problematic issues. The author defines that the legal regulation of security measure – placement under police supervision – should be improved and proposes clarifications in legal norms in order to prevent possible violations of the rights of third persons. The author puts forward several proposals for more effective application of legal norms. The research uses general scientific and legal research methods. The work consists of an introduction, four chapters, a summary, a list of sources, as well as eight appendices. The volume of work with appendices is 97 pages.
Placement under police supervision
Keywords: Juridiskā zinātne; nodošana policijas uzraudzībā; ar brīvības atņemšanu nesaistītie drošības līdzekļi; drošības līdzekļi; procesuālie piespiedu līdzekļi; kriminālprocess