Mākoņu Virtuālo Privāto Tīklu (VPT) ugunsmūri - Linde, Viktorija (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba “Mākoņu Virtuālo Privāto Tīklu (VPT) ugunsmūri” mērķis ir teorētiski aprakstīt apskatītos mākoņu VPT ugunsmūra veidus, to iespējas, priekšrocības un trūkumi, kā arī eksistējošo veidu salīdzinājums. Darbs ir autores kursa darba turpinājums, kas padziļināti apskata vienu no Mākoņu Virtuālo Privāto Tīklu kiberdrošības sastāvdaļām. Darbā tiks aprakstīti pētījuma mērķi, izmantotās metodes, veiksmīgai mērķu sasniegšanai, tostarp, atbilstošās literatūras apskate, kā arī aprakstīti darba pētījuma rezultāti un secinājumi.

The aim of the bachelor thesis "Virtual Private Cloud’s(VPC’s) Firewalls" is to theoreticallydescribe the types of cloud VPN firewalls, their features, advantages,and disadvantages, as well as a comparison of the existing types. The thesis is a continuation of the author's course work, which provides an in-depth look at one of the cybersecuritycomponents of Cloud Virtual Private Networks. The thesis will describe the objectives of the research, the methods used to successfully achieve the objectives, including a review of the relevant literature, as well as describing the results and conclusions of the thesis.
Virtual Private Cloud’s (VPC’s) firewalls
Keywords: Datorzinātne; Mākoņdatošana; VPN; Kiberdrošība; Ugunsmūri