Sociālpedagoģiskā darbība Ogres "Ģimenes atbalsta dienas centrā" sociālo risku mazināšanā - Kargane, Dace (Latvijas Universitāte, 2009)
Par Daces Karganes diplomdarbu „Sociālpedagoģiskā darbība Ogres „Ģimenes atbalsta dienas centrā” sociālo risku mazināšanā”. Diplomdarbā risina aktuālu problēmu, kā mazināt sociālos riskus sociālā riska ģimenēm. Tika veikts pētījums par 2007./08.māc.g. un 2008./09.māc.g. sociālā riska ģimenēm, noskaidrojot sociālos riskus, sociālo risku veidus un to rašanās iemeslus un radītos traucējumus no sociālā aspekta. Rezultāti parādīja, ka strādājot ar bērniem un vecākiem ir iespējams uzlabot mikroklimatu ģimenē, papildināt jau esošās zināšanas saskarsmes psiholoģijā. Autores izveidotā programma radīja iespēju iepazīties ar bērniem un viņu vecākiem Ogres „Ģimenes atbalsta dienas centrā”, kā rezultātā tika uzlabotas attiecības ģimenēs. Atslēgas vārdi: komandas darbs, sociālā riska ģimene, sociālpedagoģiskā darbība.

Concerning the Diploma Paper written by Dace Kargane "The action of social pedagogy in Ogre`s family supporting center" This diplioma paper is the reaserach of the how to detract the social risk in families. The task was : 2007/2008 sch.y. and 2008/2009 the social risk in families, to researching social risks, the means of risks, and the reasons of why and the cause of interference of social aspects. The results to display - that working with the childrens and parents can perfect the microclimate in family. In this diploma paper the author show`s that construt programm can be useful and created chance to Ogre`s family supporting center'" to perfect the relation of families. Key words: team work, social risk family, socio-pedagogical activities.
The action of social pedagogy in Ogres's "Family supporting center"
Keywords: Pedagoģija