Gudrā spoguļa bezkontakta saskarne - Diterihs, Alberts (Latvijas Universitāte, 2017)
Gudrie spoguļi ir jauna tehnoloģija ar neizmantotu potenciālu. Šajā darbā tiek aprakstītas metodes kā vadīt gudro spoguli tam nepieskaroties. Darba laikā tika izpētīti bezkontakta saskarnes veidi - balss un roku žestu vadība. Tika aplūkoti dažādi balss un žestu vadības risinājumi, un atrasti piemērotākie priekš gudrā spoguļa. Rezultātā tika izstrādāta gudro spoguļu bezkontakta saskarnes programmatūra, kas var kalpot kā bāze universālas konfigurējamas gudrā spoguļa programmatūras izveidē.
Smart mirror contactless interface
Keywords: Datorzinātne; gudrais spogulis; balss atpazīšana; pocketsphinx; google voice; žesti