Alkohola aprite Latvijas Republikā un alkohola ražošanas uzņēmumu finansiālais raksturojums - Savina, Jekaterina (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma ir Alkohola aprite Latvijas Republikā un alkohola ražošanas uzņēmumu finansiālais raksturojums. Darba mērķis ir analizēt alkohola apriti Latvijas Republikā, noteikt AS “Latvijas balzams” un AS “Alita” finansiālo stāvokli, ka ari izstrādāt priekšlikumus darbības pilnveidošanai Bakalaura darba pirmā daļā tiek analizēti alkohola būtības teorētiskie aspekti, legāla un nelegāla alkohola aprite Latvijas Republikā, un alkohola izplatīšanas tiesiskais pamats. Bakalaura darba praktiskā daļa sastāv no AS “Latvijas balzams” un AS “Alita” finanšu rādītāju analīzi par periodu no 2009. līdz 2013. gadam. Bakalaura darba apjoms ir 70 lapaspuses. Darbs sadalīts 3 nodaļās un 9 apakšnodaļas no kuriem ir izvērsti secinājumi un priekšlikumi. Bakalaura darbā izmantotie resursi: Latvijas Republikas likumi, AS Latvijas Balzams un AS Alita finanšu pārskati, Zinātniska un periodiska literatūra, ka ari interneta resursi. Bakalaura darba atslēgvārdi: alkohols, finanšu analīze.

Title baccalaureate work: turnover of alcohol in Republic of Latvia and financial position of alcohol company. Purpose is to analyze the turnover of alcohol in Republic of Latvia, determine AS “Latvijas balzams” and AS “Alita” financial situation and to develop proposals for the development of companies. Baccalaureate work first part analyzes the theoretical aspects of alcohol, legal and illegal alcohol turnover in Republic of Latvia. Baccalaureate work practical part consists of AS “Latvijas balzams” and AS “Alita” analysis of financial indicators for the period from 2009th to 2013th year. The report consists of 70 pages divided into 3 chapters and 9 sub-chapters. From these the author has prepared conclusions and put forward proposals to improve the work of the companies. In baccalaureate work the following resources: laws of the Latvian Republic, AS “Latvijas balzams” and AS “Alita” financial statements and periodic scientific literature, as well as internet resources.
Turnover of alcohol in Republic of Latvia and financial position of alcohol manufacturing company
Keywords: Ekonomika