Globalizācijas ietekme uz uzņēmumu konkurētspēju farmācijas nozarē Eiropas Savienībā - Kazačenoka, Alīna (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darbā “Globalizācijas ietekme uz uzņēmumu konkurētspēju farmācijas nozarē Eiropas Savienībā” ir izpētīta un novērtēta farmācijas uzņēmumu konkurētspēja un konkurētspējas uzlabošanas veidi mainīgajā globalizācijas vidē. Darba izpētes objekti ir konkurētspēja, globalizācija un Eiropas Savienības farmācijas nozare. Darbā mērķis ir izpētīt konkurētspēju farmācijas nozarē Eiropas Savienībā globalizācijas ietekmē. Analīzes rezultātā ir atklāti farmācijas nozares konkurētspēju ietekmējošie būtiskākie faktori, kā arī tiek izvirzīti secinājumi par konkurētspējas vidi Eiropas Savienībā un izteikti priekšlikumi konkurētspējas uzlabošanai nozarē. Bakalaura darbs sastāv no 3. nodaļām, darba apjoms ir 65 lappuses.

Bachelor thesis “The impact of globalisation on companies` competitiveness in pharmaceutical industry in European Union” contains research and evaluation of competitiveness of pharmaceutical companies and ways of improving their competitiveness in the changing global environment. Research objects are competitiveness, globalisation and the pharmaceutical industry in the European Union. The purpose of the thesis is to research the competitiveness of the companies in pharmaceutical industry in the European Union under the influence of globalization. As the results of this analysis, the main factors influencing competitiveness are found, as well as conclusions about the competitiveness environment in the European Union and recommendations for improving competition in this industry are made. Bachelor thesis consists of 3 chapters, the total volume is 65 pages.
The impact of globalization on companies' competitiveness in pharmaceutical industry in European Union
Keywords: Ekonomika; konkurētspēja; globalizācija; farmācijas nozare; Eiropas Savienība; ekonomiskā vide