Telemātikas un GIS izmantošana transportlīdzekļa pārvietošanās maršruta kontrolei - Fomčenko, Andrejs (Latvijas Universitāte, 2007)
Darbā ir apskatīti paņēmieni, kuri piedāvā risinājumus navigācijas programmatūras tirgū ļoti pieprasītai funkcijai – transportlīdzekļa maršruta kontroles uzdevumam. Darbs satur gan teorētisko daļu, kas ir veltīta sekošanas principu analīzei fiziskajā un loģiskajā līmenī, gan praktisko daļu, kas piedāvā konkrētus algoritmus uzdevuma risināšanai. Šī darba ietvaros ir izstrādāts programmas modulis, kas reālajā laikā vienlaikus veic maršruta sekošanu vairākām transporta vienībām.

This degree work covers principles and methods, which offer solution to one of the most demanded functions in the market - controlling vehicle movement route. This work contains a theoretical part, which is dedicated to analysis of route tracking principles on the physical and logical levels, as well as practical part, which offers fulfillment of algorithms for solving the given task. Therefore a programming module was developed, which allows to track the routes of several different vehicles simultaneously in a real-time mode.
Telematics and GIS usage for controlling vehicle movement route
Keywords: Datorzinātne