Apģērbu mazumtirgotāju zīmolu identitātes atbilstība tēlam patērētāju apziņā. "Cropp Town" un "New Yorker" piemērs - Buša, Laima (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura darba „Apģērbu mazumtirgotāju zīmolu identitātes atbilstība tēlam patērētāju apziņā. „Cropp Town” un „New Yorker” piemērs” mērķis ir noskaidrot, kādā mērā zīmola pozicionētā identitāte atbilst potenciālo patērētāju ekspektācijām un mērķauditorijā figurējošajam tēlam. Tēmas izvēles pamatojums saistīts ar globālu tendenci preču piegādātāju daudzumam gandrīz visos preču tirgos pieaugt, kā arī pēdējo divu gadu laikā vērojamo straujo jauniešu apģērbu zīmolu konkurences pieaugumu Latvijā, kas iztaisījis zīmolvedības nozīmes kāpumu. Darbs neoficiāli veidots divās daļās: teorētiskā daļa sastāv no divām nodaļām, pirmajā no kurām, tiek apstatīti tādi jēdzieni kā zīmola identitāte un tēls, zīmola jūtīgums, kā arī sniegts ieskats mazumtirdzniecības zīmolvedībā. Otra nodaļa veltīta mērķauditorijas izpratnes veidošanai, iekļaujot teoriju par patērētāju vajadzībām un jauniešu psiho-sociālo raksturojumu. Darba empīriskajā daļa sastāv no nodaļas, kurā aprakstītas izmantotās pētniecības metodes- daļēji strukturēta un fokusa grupas intervija-, savukārt otrā nodaļa veltīta pētījuma rezultātu izklāstam. Atslēgvārdi: mazumtirdzniecības zīmols, zīmola identitāte, zīmola tēls, jaunieši, apģērbs, „Cropp Town”, „New Yorker”.

The aim of the bachelor paper „Fashion Retailers’ Brand Identity Accordance to Consumers’ Perceived Brand Image. The case of the „New Yorker” and „Cropp Town”” is to ascertain for what degree the brand positioned identity conforms to potential consumer’s expectations and the image formed in target audience. The choice of the theme is based on fact, that there are a growing amount of suppliers in almost every product category , that has become a global tendency, and also the growing competition between youth fashion retailers’ in Latvia in the past two years, that has increased the importance to branding. The work contains of following parts: a theoretical part that deals in two sections- first gives the main information about such concepts as brand identity and image, brand sensitivity and gives the insight of retailers’ branding. Second section is devoted to understanding of the target audience, including theories about human needs and description of adolescence’s psychosocial characteristics. The empirical part also deals in two sections: first is a description of used research methods- semi structured interview and focus group interview, but the second section is devoted to the exposition of research results. Keywords: retailers’ brand, brand identity, brand image, adolescence, clothing, „Cropp Town”, „New Yorker”.
Fashion Retailers’ Brand Identity Accordance to Consumers’ Perceived Brand Image. The Case of the "New Yorker" and "Cropp Town"
Keywords: Komunikācijas zinātne