Tradicionālās kultūras elementi Dienvidkorejas 21. gadsimta mūzikas videoklipos - Tretjaka, Elīna (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darba tēma ir “Tradicionālās kultūras elementi Dienvidkorejas 21.gadsimta mūzikas videoklipos.” Darbā tiek rakstīts par tradicionālas kultūras elementu interpretāciju korejiešu audiovizuālajā popkultūrā . Pirmajā daļā tiek aplūkoti popkultūras pirmsākumi, kā arī tiek raksturoti tradicionālie elementi. Otrajā daļā tiek aplūkoti Arirang un tradicionālo elementu nozīmes videoklipos. Darba trešajā daļā tiek veikta analīze - darbā tiek risināts jautājums, vai tradicionālā kultūra ietekmē 21.gadsimta audiovizuālus darbus, ka arī tiek analizēts, kāpēc tradicionālā kultūra ir pielietota. Darba mērķis ir izpētīt tradicionālo elementu lomu korejiešu mūzikas videoklipos.

The title of this Bachelor's paper is “ The Elements of Traditional Culture in South Korean Music Videos of the 21st Century.” The paper describes the interpretation of traditional cultural elements in Korean audiovisual pop culture. The first part discusses the origins of pop culture, and also describes the traditional elements. The second part discusses the importance of Arirang and traditional elements in video clips. The third part of the thesis analyzes the question of whether traditional culture influences the 21st century's audiovisual works, and also analyzes why traditional culture has been used. The aim of the work is to explore the role of traditional elements in Korean music videos.
The Elements of Traditional Culture in South Korean Music Videos of the 21st Century
Keywords: Āzijas studijas; Kultūra; Elementi; Videoklips; Tradicionāls; Dienvidkoreja