Personu un vietu attēlu datubāze - Gnēze, Jānis (Latvijas Universitāte, 2018)
Katru gadu ļoti liels ir to informācijas lietotāju skaits, kurus interesē bibliotēku, muzeju un arhīvu kolekciju ilustratīvais materiāls. Par to liecina gan attēlu izsniegums lasītavās, gan pieaugošais izgatavoto kopiju skaits. Vislielākā interese ir par personu un vietu attēliem. Lai risinātu attēlu pieejamības un saglabāšanas problēmas, 2003. gadā ar Kultūrkapitāla fonda (KKF) finansiālu atbalstu tika uzsākts Latvijas Universitātes Akadēmiskās bibliotēkas un Rakstniecības un mūzikas muzeja kopprojekts “Personu un vietu attēlu datubāze” un izveidota internetā pieejama tiešsaistes attēlu datubāze ar meklēšanas iespējām. Taču šī sistēma tika veidota ar tajā laikā pieejamajām iespējām, kas šobrīd vairs nenodrošina vajadzīgās iespējas, tāpēc sistēmas dati tiek pārnesti uz citu vidi un integrēti LUIS, kā arī izveidota jauna lietotāja saskarne. Jaunā sistēma ir pieejama visiem interneta lietotājiem, kuri tiek autentificēti sistēmā kā standarta lietotāji, lai gan atsevišķu ierakstu apskatīšanai, kā arī attēlu un personu datu rediģēšanai un jaunu datu pievienošanai ir nepieciešams autentificēties sistēmā kā priviliģētam lietotājam.

PICTURE DATABASE OF INDIVIDUALS AND LOCATIONS Every year the number of information users interested in illustrative material for collections of libraries, museums and archives is very large. This is evidenced both by the distribution of pictures in reading rooms and by the increasing number of copies produced. The greatest interest is in the pictures of individuals and locations. In order to solve the problem of accessibility and preservation of pictures, in 2003, with the financial support of the Cultural Capital Foundation (KKF), a joint project of the University of Latvia’s Academic Library and the Museum of Writing and Music “Picture database of individuals and locations” was launched and an online database with search capabilities was created. However, this system was built with the features available at that time, which currently no longer provides the necessary capabilities, therefore the system data is transferred to another environment and integrated into LUIS, as well as having a new user interface. The new system is available to all Internet users who will be authenticated as standard users, although in order to view certain records, as well as editing the data of existing records, deleting them or creating new records, it is necessary to authenticate in the system as a privileged user.
Picture database of individuals and locations
Keywords: Datorzinātne; persona; vieta; attēli; datubāze; PL SQL