Uzņēmuma IT infrastruktūras pārraudzības sistēmas ieviešana - Kublinskis, Jānis (Latvijas Universitāte, 2014)
Kvalifikācijas darba „Uzņēmuma IT infrastruktūras pārraudzības sistēmas ieviešana” mērķis ir izveidot uzņēmuma „Komerccentrs DATI grupa” stratēģiju pārraudzības jomā un ieviest tādu tīkla pārraudzības sistēmu, ar kuru iespējams pārvaldīt un pārraudzīt uzņēmuma pārziņā esošos datortīklus. Darbā tiks apskatīta galvenā uzņēmuma problēma: nenotiek datortīklu centralizēta pārraudzība, un ir novēlota reakcija uz kļūmēm. Vadoties pēc izvirzītajiem uzdevumiem, tika veikta stratēģijas izveide, sistēmas izvēle un ieviešana, parametru bāzes uzstādīšana, kā arī notikumu sasaisti ar uzņēmuma pakalpojumu dienestu. Rezultātā: veiksmīgi tika ieviesta izraudzītā pārraudzības sistēma, apzinātas iespējamās problēmas, un iespējamā pārraudzības sistēmas paplašināšana.

The main goal of this work „Implementation of monitoring system of company’s IT infrastructure” is to create a business strategy of business monitoring area and implement such network monitoring system, with which managing and monitoring of business responsible networks, could be done. In this work we will view company’s main problem: there is no centralized computer network monitoring and delayed response to failures. Based on the created tasks actions like strategy creation, choosing and implementation of the system, setting up parameter base and linking events with company’s service department, were made. As a result, selected monitoring system was successfully implemented, potential faults and possible expansion of monitoring system were identified .
Implementation of monitoring system of company’s IT infrastructure
Keywords: Datorzinātne