Dialogi komiksā «Pīķu Dāma»: stilistiskais un komunikatīvais aspekts - Blažnova, Viktorija (Latvijas Universitāte, 2019)
Darbs ir veltīts stilistiskai un komunikācijas aspekta pētniecībai komiksa "Pīķu dama" dialogos. Pētijuma mērķis ir veikt stilistisko un komunikatīvo dialogu analīzi. Ar komentāru metodi autors veic dialogu analīzi, izmantojot semantisko un stilistisko metodi atlasa galvenās mikro konteksta tēmas detalizētakai analīzei. Autors analizē stilistisko dialogu aspektu, balstoties uz emocionāli eksprecīvām replikām, pamatojoties uz verbālo un neverbālo komponentu saistību. Darbs sastāv no divām daļām. Pirmajā daļā tiek izklāstīti teorētiskie jautājumi, kas ir nepieciešami pētījumam. Otrajā daļa saskaņā ar definētiem uzdevumiem un izvēlētiem zinātniskajiem metodēm tiek izskatīts stilistiskais un komunikācijas aspekts. Sīs pētījums var ieinteresēt pētniekus, kas nodarbojas ar līdzīgiem problemātikas jautājumiem, kā arī publiku, kura interesējās par līdzīgo jautājumu.

The work is devoted to the study of the stylistic and communicational aspect in the dialogues of the Comic Strip "The Queen of Spades". Its goal is a stylistic and communicational analysis of the comic book dialogues. By the method of commenting, the author analyzes the dialogues; through the method of semantic and stylistic analysis, he highlights the main themes of the microcontext of the dialogues for more detailed analysis. The author analyzes the stylistic aspect of the dialogues, based on the emotional and expressive characteristics of the replicas, and the communicative aspect, based on the relationship between verbal and non-verbal components. The work is divided into two parts. The first outlines the theoretical issues necessary for conducting the study, the second, in accordance with the tasks set and the scientific methods chosen, identifies the stylistic and communicational aspects. The study may be of interest to researchers engaged in similar issues, as well as the public interested in this issue.
Dialogues in the Comics “The Queen of Spades”: Stylistic and Communicative Aspect
Keywords: Valodniecība; Стиль; Стилистика; Комикс; Диалогичность