Anakreonta dzejas tradīcija un tās recepcija anakreontiskajā dzejā - Jemeļjanova, Kristina (Latvijas Universitāte, 2011)
Šī bakalaura darba tēma ir Anakreonta dzejas tradīcija un tās atdarināšana anakreontiskajā dzejā. Darbā tika aplūkota gan Anakreonta dzeja, gan anakreontika oriģinālā un tulkojumos. Dzeja tika analizēta pēc dažādiem aspektiem un beigās tika salīdzināta. Tika meklēts kas Anakreonta un viņa atdarinātāju dzejā ir līdzīgs un kas ir atšķirīgs. Tika pētīti dzejas motīvi, tēli un leksika. Viena no interesantam lietam, kuru gribētos saprast, pētījot dzeju, ir iemesls, kāpēc Anakreonta dzeja tika atdarināta. Tāpēc darbā gaitā kopā ar galveno uzdevumu izpildīšanu tiek risināta šī mīkla.

The topic of this bachelor thesis is The tradition of Anacreon poetry and it’s imitation in anacreontea. Writing this thesis were explored the original texts and the translations of Anacreon poetry and anacreontea. The poetry was analyzed by some different aspects and was compared in the end. In the poetry of Anacreon and his imitators were searched the similar and the different things. Was explored the motives, characters and lexis of poetry. The one of the most interesting things, which is good to understand, analyzing the poetry, is the reason, why the poetry of Anacreon was imitated. That is why, during the fulfillment of the main exercise, will be solved this question.
Tradition of Anacreont’s Poetry and its Reception in Anacreontea
Keywords: Valodniecība