Dzelzceļa līnijas ieriķi-Gulbene-Pitalova (Abrene) potenciālās atjaunošanas iespējas - Groza, Viesturs (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darbā “Dzelzceļa līnijas Ieriķi – Gulbene – Pitalova (Abrene) potenciālās atjaunošanas iespējas” tiek raksturota dzelzceļa nozare valstī un aplūkoti pašreizējie un nākotnes apstākļi, kas nepieciešami, lai līnija tiktu atjaunota. Darba mērķis ir novērtēt dzelzceļa līnijas Ieriķi - Gulbene - Pitalova (Abrene) atjaunošanas ekonomisko lietderību un nepieciešamību. Mērķa realizēšanai veikta literatūras analīze, novērojumu metode, statistikas analīze un apstrāde, ekspertu intervijas. Rezultātos apstrādāti dati un izvērtēta dzelzceļa atjaunošanas lietderība. Darbā ir 6 galvenās nodaļas, materiāli un metodes, secinājumi un ieteikumi, izmantotā literatūra, 13 attēli, viena tabula

Bachelor’s Thesis “Potential of railway Ieriki – Gulbene – Pitalova (Abrene)” describes railway industry in country, discussed the current and the necessary conditions required for the line to be restored. The aim of Thesis is to assess the railway line Ieriki – Gulbene – Pitalova (Abrene) restore economic usefulness and necessity. In the aim realization literature analysis, observation method, statisical analysis and processing, expert interviews were made. Results processed and evaluated the usefulness of the data. Work has 6 main chapters, materials and methods, conclusions and recommendations, the literature, 13 pictures, one table.
Potential of railway Ieriķi-Gulbene-Pitalova (Abrene)
Keywords: Ģeogrāfija; dzelzceļš; transports; Gulbene; Pitalova (Abrene)