Sporta nozares informācijas resursi globālajā tīmeklī: lietojamības vērtējums - Heinrihsone, Signe (Latvijas Universitāte, 2011)
Interneta vidē ir pieejama visdažādākā informācija. Lai to publicētu, tai nav jāatbilst noteiktām prasībām. Līdz ar to pieejamās tīmekļa vietnes var būt ļoti atšķirīgas gan pēc satura, gan formas kvalitātes. Maģistra darba pētījums palīdz noskaidrot vai Latvijas sporta tīmekļa vietnēs un portālos pieejamā informācija ir pietiekoši kvalitatīva un vai tās forma ir lietotājiem draudzīga, kā arī kuras no Latvijas sporta tīmekļa vietnēm un portāliem atbilst labas prakses principiem. Pētījuma mērķis ir noskaidrot, kāda ir sporta tīmekļa vietņu satura un formas kvalitāte un vai tās atbilst šo tīmekļa vietņu apmeklētāju vēlmēm un prasībām. Ievērojot labas prakses principus, novērtēt tīmekļa vietnes. Bakalaura darba pētījumā ir izstrādāti 58 kritēriji: 35 satura struktūrai un 21 formai, kā arī 5 papildu kritēriju sporta portālu vērtēšanai. Pēc izstrādātajiem kritērijiem ir analizētas 39 sporta komandu tīmekļa vietnes un 5 sporta portāli, aptaujāti 150 lietotāji un intervēts viens eksperts. Atslēgvārdi: sporta tīmekļa vietnes, tīmekļa vietņu vērtēšana, satura kvalitāte, formas kvalitāte.

There are various types of information available in internet. A view to publication, it does not meet certain requirements. Consequently, the available sites can be very different – both in content and form of quality. Master thesis research may help to determine whether available information in Latvian sports web sites and portals is in sufficient quality and whether the form is user friendly, as well as that of Latvian sports web sites and portals meet the principles of good practice. The study aim is to find out what the quality of sports Web content and form is and whether they comply with this Web site visitor's needs and requirements. Bachelor thesis study has developed 58 criteria: 35 to the contents and 21 to the body shape and 5 additional criteria for evaluating portals of sport. Following the criteria analyzed 39 sport team websites and 5 portals of sports, pooled 150 users and one expert. Keywords: sports web sites, web site evaluation, quality of content, form quality.
Sports information resources on the World wide web: usability evaluation
Keywords: Komunikācijas zinātne