Vizuālās grupēšanas ietekme uz emocijām saskarņu vidē - Mačukāne, Ludmila (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba mērķis ir izpētīt un analizēt, kādu ietekmi uz cilvēka emocijām rada vizuālā grupēšana saskarņu vidē. Bakalaura darba ietvaros tika izpētīti vizuālās grupēšanas pamatprincipi, kā arī faktori, kuri ietekmē lietotāju pieredzi saskarņu vidē, kā arī izpētīta un noteikta emociju nozīmība cilvēka un datora saskarsmē. Balstoties uz iegūto informāciju tika veikts kvazieksperimentāls pētījums, lai noskaidrotu vizuālās grupēšanas ietekmi uz emocijām saskarņu vidē. Saskaņā ar 80% atbildēm, grupēšanas principi palīdz samazināt, vai pilnībā izslēgt lietotāju negatīvo pieredzi - emocijas, kas saistītas ar saskarņu vides dizainu.

The bachelor's thesis aims to study and analyze the impact of visual grouping on human emotions in the interface environment. The bachelor's thesis studied the basic principles of visual grouping and the factors that influence user experience in the interface environment and the significance of emotions in human-computer interaction. Based on the obtained information, a practical study was carried out to find out the effect of visual grouping on emotions in the interface environment. More than 80% of respondents admit that the principles of grouping help to reduce or completely eliminate the negative experience and emotions associated with the design of the interface environment.
Influence of visual grouping on emotions in interface environment
Keywords: Datorzinātne; saskarne; lietotāja pieredze; vizuālā grupēšana; emocijas