Laikraksta "Diena" un interneta portāla Ir.lv sadaļas "Ziņas" dienaskārtības salīdzinošā analīze - Matīsa, Ilze (Latvijas Universitāte, 2012)
Pētījuma mērķis ir noteikt laikraksta „Diena” un portāla Ir.lv sadaļas „Ziņas” vietējo ziņu un ārzemju ziņu dienaskārtības, balsoties uz ziņu tematiku. Darbā izvirzīta hipotēze- Portāla Ir.lv publicētās gan vietējās, gan ārzemju ziņas atbilst plašākai tematikai nekā laikrakstā „Diena” iekļautās vietējās un ārzemju ziņas. Darbs sastāv no trīs daļām- teorētiskās, metodoloģiskās un empīriskās daļas. Teorētiskā daļa balstīta uz dienaskārtības teoriju un ziņu veidojošajiem faktoriem. Metodoloģiskajā daļā analizēta darbā izmantotā pētniecības metode- kontentanalīze. Savukārt darba empīriskajā daļā analizēti pētījumā iegūtie rezultāti. Darba nobeigumā uzrādīti secinājumi, izmantotās literatūras saraksts, kā arī pielikumi. Atslēgvārdi: mediju dienaskārtība, ziņu tematika, jaunie mediji, laikraksts.

The aim of the bachelor research is to determine the newspaper "Diena" and internet portal Ir.lv section "News" local news and foreign news agenda based on the news topics. The hypothesis of the bachelor work is- internet portal Ir.lv published both local and foreign news contributes to the wider themes than in newspaper “Diena” included local and foreign news. The work is structured into three parts: theoretical, methodological and empirical part. Theoretical part has been based on the agenda setting theory and on the news themes theory. In the methodological part have been analyzed in the work used research method- content analysis. In the empirical part have been analyzed the results of the research. At the end of the work conclusions, bibliography and appendices are presented. Key words: media agenda, news themes, new media, newspaper.
Newspaper "Diena" and internet portal Ir.lv "News" section comparative analysis of agenda
Keywords: Komunikācijas zinātne