Mājdzīvnieku apglabāšanas prakses Latvijā - Fedosenko, Vanesa (Latvijas Universitāte, 2020)
Darbs ir veltīts tādai parādībai kā dzīvnieku kapsēta. Tās mērķis ir noteikt šādu kapsētu īpašības un salīdzināt ar cilvēku kapsētam. Autors veic kapsētu parādīšanās un dzīvnieku apbedīšanas prakses aprakstošu analīzi, izmantojot iztaujāšanas metodiku, atklāj šīs parādības popularitāti. Īpaša uzmanība tiek pievērsta kapsētu izskatam. Autore analizē respondentu saņemtās atbildes ar teoriju. Darbs ir sadalīts trīs daļās. Pirmajā daļā ir ieskicēti teorētiskie pamatjautājumi, kas nepieciešami pētījuma veikšanai, otrajā tiek apskatīta tāda parādība kā antropomorfizācija, bet trešajā tiek veikts tiešsaistes apsekojums un iegūtās atbildes sistematizētas, apmeklētas divas kapsētas. Pētījums varētu interesēt folkloras ekspertus un vēsturniekus.

The work is devoted to the study of such a phenomenon as a pet cemetery. Its purpose is to identify the characteristics of such cemeteries and compare with human ones. The author carries out a descriptive analysis of the appearance of cemeteries and animal burial practices, through the questioning methodology, reveals the popularity of this phenomenon. Particular attention is paid to the appearance of the graves. The author analyzes the answers received by respondents with theory. The work is divided into three parts. The first part sets out the basic theoretical questions necessary to conduct a study, the second deals with the phenomenon of anthropomorphization, and the third conducts an online survey and systematizes the answers received. The study may be of interest to folklore experts and historians.
Pet Burial Practices: On the Basis of the Latvian Material
Keywords: Valodniecība; кладбище домашних животных; антропоморфизация; практики захоронения; жертвоприношение