Latvijas graudu un rapšu audzētāju Eiropas fondu līdzekļu apgūšana un to ietekmējošie faktori - Priedīte, Aldis (Latvijas Universitāte, 2007)
Latvijas graudu un rapšu audzētāju Eiropas fondu līdzekļu apgūšana un to ietekmējošie faktori Darba autors: Aldis Priedīte, darba vadītājs: Dr.phil., docents Juris Prikulis. Maģistra darba mērķis ir izvērtēt Eiropas Savienības Kopējo lauksaimniecības politiku, tās jaunāko attīstības etapu un Latvijas Lauku atbalsta dienesta darbību, izanalizēt finansējuma iegūšanas iespējas un veikt praktisku pētījumu par graudu un rapšu audzētāju pieredzi, apgūstot Eiropas fondu līdzekļus, noskaidrot iespējas šo līdzekļu sekmīgai apgūšanai un to ietekmējošos faktorus, kā arī nākotnes perspektīvas. Pētījuma metodes: maģistra darba teorētiskā daļa balstās uz publikāciju, citu publisko avotu un normatīvo aktu analīzi. Praktiskajā daļā izmantota novērošana, aptaujas, intervijas, anketēšana, datu apstrāde un interpretācija, veicot pētījumu par Latvijas Republikas graudu un rapšu audzētāju līdzšinējo saimniekošanu, finansējuma iegūšanas un turpmākās attīstības iespējām. Darbs satur 68 lappuses, 24 attēlus, 3 tabulas, 25 bibliogrāfiskos nosaukumus un 2 pielikumus.

Mastering of European Funds of Latvia’s Grain and Rapeseed planters and its influencing factors. The task of the graduation theses is to evaluate Common Agriculture policy of the European Union, its newest developments and the work of Latvian Rural Support Service, to analise possibilities of acquiring finances and carry out practical research on experience of grain and rapeseed growers by acquiring fonds of the European Union, finding out possibilities how to get these fonds successfullly and the factors influencing it as well as future perspectives. Methods of research: the theoretical part of these theses is based on analyses of literature and other public sources. The practical part shows research of documents, observations, surveys, enquieries, personal experience, discussions and consultations, data research, processing and interpretation, and depiction in a graphical form. Author: Aldis Priedīte, scientific advisor: Dr Phil, Professor Juris Prikulis. Theses consist of 68 pages, 24 pictures, 3 tables, 25 bibliographic names and 2 annexes.
Mastering of European Funds of Latvia’s Grain and Rapeseed planters and its influencing factors.
Keywords: Vadībzinātne