Psiholoģiskā aprūpe ieslodzījumu vietās kā resocializācijas līdzeklis. - Sirsniņa, Signe (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darbā tiks pētīts viens no resocializācijas līdzekļiem – psiholoģiskā aprūpe, jo ieslodzījumu vietu galvenais uzdevums ir vērsts uz personas resocializāciju. Darba mērķis ir izpētīt psiholoģisko aprūpi ieslodzījumu vietās kā vienu no resocializācijas līdzekļiem, apzināt problēmjautājumus attiecībā uz psihologu darbību ieslodzījumu vietās un noskaidrot vai tiek nodrošināts pilnvērtīgi šis resocializācijas līdzeklis. Lai sasniegtu izvirzīto mērķi darba autore veica Latvijas un ārvalstu normatīvā regulējuma izpēti, literatūras analīzi un Latvijas cietumu psihologu intervēšanu. Pētījuma rezultātā darba autore konstatē psiholoģiskās aprūpes kā resocializācijas līdzekļa nozīmi kriminālsodu izpildē un norāda uz apzinātajām problēmām, sniedzot priekšlikumus situācijas uzlabošanai.

In bachelor’s thesis will be analysed psychological care as one of the means of resocialization, because the main task of prison is to resocialize a person. The aim of bachelor thesis is to research psychological care in prisons as one of the aspects of resocialization, to identify problems related to the activities of psychologists in prisons, and to find out whether this means of resocialization is fully provided. To achieve the aim, the author made a researh of Latvian and foreign laws, literature analysis and interviewing Latvian prison psychologists. As a result of this research, author establishes the importance of psychological care as a means of resocialization in the execution of criminal sentences and points to the identified problems, making proposals to improve the situation.
Psychological care in detention facilities as a means of resocialization
Keywords: Juridiskā zinātne; ieslodzītie; ieslodzījumu vietas; kriminālsodu izpilde; psihologs; resocializācija