ABLV Bank, AS finanšu stāvokļa analīze - Netigovs, Dmitrijs (Latvijas Universitāte, 2017)
Banku darbībā nav iespējams izslēgt visus riskus, bet ir liela nozīme, lai pieņemtie riski būtu saprotami, kontrolējami un atrastos finanšu iespējamības un kompetences ietvaros. Šim nolūkam tiek veikta finanšu analīze, kas palīdz konstatēt iespējamas problēmas, kā arī, uz tā pamata tiek pieņemti svarīgie lēmumi par turpmākājiem darbības virzieniem un stratēģiskiem mērķiem. Bakalaura darba tēma ir ABLV Bank, AS finanšu stāvokļa analīze. Bakalaura darba mērķis ir veikt ABLV finansiālās darbības analīzi, izdarīt secinājumus un sniegt priekšlikumus tas darbības uzlabošanai. Bakalaura darba uzdevumi ir izanalizēt banku finanšu analīzes teoretiskus aspektus un veikt finanšu analīzi, izmantojot dažādus avotus, regulējošos likumus un noteikumus, kā arī izdarīt secinājumus un priekšlikumus bankas vadībai par darbības uzlabošanu. Bakalaura darba apjoms: 74 lapas, darbā iekļautas 34 tabulas, 23 attēli un 35 avoti.

It is not possible to eliminate all risks in banking operation but it is important that those taken risks are understandable, controllable and located in financial feasibility and competence. For this purpose there is made financial analysis that helps to identify potential problems, also important decisions about future directions and strategic objectives are made on the analysis basis. The theme of this thesis is ABLV Bank, AS performance analysis. The aim of this thesis is to carry ABLV financial performance analysis, draw conclusions and make proposals to improve its functioning. The tasks were to analyze theoretical aspects of bank financial analysis and conduct financial analysis using a variety of sources, regulatory laws and regulations, to draw conclusions and proposals to the bank's management on operational improvement. Thesis is written in Latvian, the volume is 74 pages, it includes 34 tables, 23 figures and 35 sources.
ABLV Bank, AS performance analysis
Keywords: Ekonomika; finanšu analīze; finanšu rādītāji; dinamiskā analīze; strukturāla analīze