Basketbolā pielietotās aizsardzības metodes un tās ieguvumi spēles laikā - Krukovskis, Eduards (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba tēma ir “Basketbolā pielietotās aizsardzības metodes un tās ieguvumi spēles laikā”. Darba izstrādē tika definēts mērķis: apkopot teoriju par basketbolā izmantotajām aizsardzības metodēm Ramirent Nacionālā basketbola līgas komandās, kādus ieguvumus gūst komanda izmatojot un pielietojot vairākas aizsardzības metodes. Apkopot aizsardzības metodes un izstrādāt ieteikumus. Darba teorijas daļā tiek apskatītas basketbolā pielietotās aizsardzības metodes, to ieguvumi un pielietošana komandās. Darba pētnieciskā daļas izstrādē tika izmantota basketbola spēļu analīze, kas ir pieejama Latvijas Basketbola savienības Youtube kontā, kā arī spēles statistikas analizēšana un intervijas ar basketbola treneriem no Ramirent Nacionālās basketbola līgas. Atslēgvārdi: LBS, LBL,LJBL.

The subject of the bachelor's work is “The defensive methods applied in Basketball and its gains during the game.” The goal was defined in job development: to compile a theory on the defensive methods used in basketball RAMIRENT NATIONAL BASKETBALL LEAGUE in teams that benefit from a team using and using a number of defensive methods. Maintain protection methods to collect them and develop recommendations. Part of the work theory looks at the defensive methods applied in basketball, their benefits and their application in teams. In the development of the exploratory part of the work, the analysis of basketball games, which is available in the Youtube account of the Latvian basketball union, as well as analysis of game statistics, as well as interviews with basketball coaches from the Ramirent National Basketball League. Keywords: LBS, LBL,LJBL.
Defensive practices applied in basketball and its gains during game
Keywords: Sporta zinātne; LBS; LBL; LJBL; Ramirent Nacionālo basketbola līga; Latvijas - Igaunijas līga