Burvju un raganu prāvas un to pētniecība Latvijas ideju vēsturē - Mackeviča, Mirdza (Latvijas Universitāte, 2013)
Šajā darbā tiek aplūkots jautājums par burvju un raganu prāvām Latvijas ideju vēsturē. Darbs strukturēts, tā lai pēc iespējas vispārīgāk aplūkotu tēmu par raganu prāvām un sniegtu pēc iespējas plašāku ieskatu attiecīgo laikmetu notikumos un idejās. Tas veidots trīs daļās, lai būtu vieglāk uztvert raganu prāvu attīstību Latvijā. Pirmā nodaļa veltīta Eiropas raganu prāvu attīstībai vēsturiskā aspektā. Otrajā nodaļā aplūkotas raganu prāvas Latvijā, īpašu uzmanību pievēršot H. Samsona un P. Einhorna ar raganu prāvām sniegtajiem pamatojumiem. Bet darba beigās uzmanība tiek pievērsta K. Strauberga un A. Augstkalna veiktajam darbam saistībā ar burvju un raganu prāvu aplūkojumu.

This work discusses sorcerer and witch trials and their research in Latvian history of ideas. Work is structured so that it provides the widest possible insight on the era of witch trials and corresponding ideas. The paper is written in three parts to make it easier for reader to perceive the development of witch trials in Latvia. The first chapter is devoted to the development of the history of European witch trials. The second section deals with witch trials in Latvia, focusing on authors - H. Samson and P. Einhorn. But last chapter of the work focus on authors - K. Straubergs and A. Augstkalns works in connection with witch trials.
Sorcerer and Witch trials and Their Research in History of Latvian Ideas
Keywords: Filozofija