Darba vietas stress un garīgā veselība Indijas korporatīvajā kultūrā - Sivasuthan, Thilaksika (Latvijas Universitāte, 2025)
Thilaksika Sivasuthan. Bakalaura darbs: “Stress darba vietā un garīgā veselība Indijas korporatīvajā kultūrā”. Šis darbs pēta saistību starp stresu darba vietā un darbinieku garīgo veselību Indijas korporatīvajos apstākļos, salīdzinoši koncentrējoties uz Accenture (starptautisks uzņēmums) un Tata Consultancy Services (tradicionālais Indijas uzņēmums). Pētījuma mērķis ir identificēt galvenos stresa faktorus, piemēram, darba slodzi, vadības stilu, darba nedrošību un organizācijas kultūru, un novērtēt, kā tie ietekmē darbinieku labklājību. Galvenais uzdevums ir apvienot teorētiskās atziņas ar aptauju empīriskiem datiem, lai pārbaudītu, kā Rietumu un tradicionālā Indijas vadības prakse ietekmē stresu un izdegšanu. Pētījuma metodoloģija ietver strukturētu aptauju, kuras rezultātus analizē, izmantojot aprakstošo statistiku, korelācijas un regresijas metodes. Rezultāti atklāj, ka garas darba stundas un uztverta autokrātiska vadība ir cieši saistītas ar augstāku stresa līmeni, īpaši Accenture darbinieku vidū. Lai gan abi uzņēmumi nodrošina garīgās veselības programmas, stigmatizācija un bailes no nosodījuma joprojām ir šķēršļi to izmantošanai.

Thilaksika Sivasuthan. The Bachelor’s Thesis: “Workplace Stress and Mental Health in Indian Corporate Culture”. With a comparative focus on Accenture, a multinational corporation, and Tata Consultancy Services, a traditional Indian enterprise, this thesis investigates the connection between workplace stress and employee mental health in Indian corporate settings. Key stressors, including workload, leadership style, job insecurity, and corporate culture, will be identified, and their effects on employee well-being will be evaluated. The primary goal is to investigate the effects of Western and traditional Indian management approaches on stress and burnout by fusing theoretical understanding with survey-based empirical data. A systematic survey is part of the study approach, and regression, correlation, and descriptive statistics are used to analyze the findings. The results show a clear correlation between greater levels of stress, particularly among Accenture employees, and long working hours, perceived autocratic leadership, and blaming for failures. Despite the fact that both businesses offer mental health programs, stigma and the fear of being judged continue to be obstacles to use.
Workplace Stress and Mental Health in Indian Corporate Culture
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; workplace stress; mental health; indian corporate culture; accenture; tata consultancy