Atbilstošas vietas izvēle sporta kluba izveidošanai - Dambrovska, Vineta (Latvijas Universitāte, 2007)
Maģistra darbā analizētas sporta aktivitāšu iespējas Ķengaragā un izstrādāts projekts sporta kluba izveidošanai, pētīta uzņēmējdarbības vide un konkurenti, veidota cenu politika, un reklāmas kampaņa, veikta finansu analīze. Izpētot uzņēmējdarbības vidi, iegūta informācija, ka Ķengaragā iedzīvotājiem ir iespēja apmeklēt tikai trīs sporta klubus, to atrašanās vieta daudziem ir ģeogrāfiski neizdevīga un pakalpojumus nav iespējams izmantot visai ģimenei. Darbā tiek izvirzīta hipotēze, ka izvēlētā vieta Maskavas ielā 257 sporta kluba izveidošanai ir atbilstoša un būs finansiāli izdevīga. Sporta klubā ieguldītos līdzekļus plānots atgūt pēc septiņiem gadiem. Maģistra darbs sastāv no teorētiskajiem un praktiskajiem pētījumiem, to rezultātā tiek izdarīti secinājumi un izstrādāti priekšlikumi efektīvākai sporta kluba darbībai.

The present master’s paper analysis possibilities of sport activities in Kengarags and made up project to build up sport club, studies medium of business activities and competitors, made up pricing policy, structured advertising campaign and performed financial analysis. Exploring medium of business activities, are get information, that. people of Kengarags has an opportunity to go to only three sport clubs, whose locality are geographic lees favourable location and these sport clubs are not for all family. In the Paper the hypothesis of financial profitability and social utility of the sports club organization at 257 Maskavas Street has been put forward. Master’s paper is composed of theoretical and practical research. As a result are draw conclusions and develop propositions to more effective action of sport club.
Choosing a suitable place to build up sport club
Keywords: Vadībzinātne