Māras Zālītes dramaturģijas interpretācija Latvijas teātrī: 2001 – 2007 - Soma, Evita (Latvijas Universitāte, 2008)
Darbs sastāv no ievada, trīs daļām, secinājumiem un literatūras saraksta. Pirmajā daļā ir aplūkota M. Zālītes radošā biogrāfija. Īss ieskats lugu un libretu sižetos, kuri ir uzrakstīti līdz 2001. gadam. Otrajā daļā atsevišķi ir analizēti mūziklu un rokoperu libreti un iestudējumi – rokopera „Sfinksa”, dziesmuspēle „Tobāgo!”, rokopera „Hotel Kristina” un komēdija „Še tev Žūpu Bērtulis!”. Trešā nodaļa sastāv no trīs apakšnodaļām. Katrā no tām ir iztirzāti M. Zālītes lugu teksti un iestudējumi – luga „Margarēta”, traģikomēdija „Zemes nodoklis” un poētiskā drāma „Pērs Gints nav mājās”.

The work includes an introduction, 3 parts, abstract and bibliography. Biography of M. Zalite’s creative is n the first part. There is laconic discretion of plays and libretto plot, which are written till 2001st. Librettos and staging of musical’s and rock-opera’s are analyses separately in the second part – song play “Tobago!”, rock-opera “Sfinksa”, rock-opera “Hotel Kristina” and comedy “Se tev Zupu Bertulis”. Third part consists of three subdivisions. In each of them there is analysis about play text of M. Zalite and staging - play “Margareta”, tragicomedy “Zemes nodoklis” and dramatic poem “Pers Gints nav majas”.
Interpretation of Māras Zālīte’s Drama in the Theatres of Latvia. 2001 – 2007
Keywords: Filoloģija