Neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādes un pacientu saskarsme neatliekamās palīdzības sniegšanas etapā - Krūze, Laura (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba tēma: „Neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādes un pacientu saskarsme neatliekamās palīdzības sniegšanas etapā.” Tēmas aktualitāti pamato/nosaka, ka komunikācijas un saskarsmes prasmes ir tikpat svarīgas kā vitālās funkcijas. Veselības aprūpes speciālistiem ir jāapzinās sava saziņas prakse un periodiski jāizvērtē tā. Pacienta un profesionāļa saziņa ir pamatprasme medicīnas praksē. Darba mērķis: noskaidrot neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādes un pacientu saskarsmi neatliekamās palīdzības sniegšanas etapā. Pētījuma jautājums: Kāda ir neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādes un pacientu saskarsme neatliekamās palīdzības sniegšanas etapā? Pētniecības metodes: kombinētā pētniecības metode. Pētījuma instrumenti: aptaujas anketa un intervija. Pētījuma rezultāti: pētījumā piedalījās 5 (pieci) neatliekamās palīdzības darbinieki un 57 neatliekamās palīdzības saņēmēji. Pamatojoties uz pētījuma dalībnieku sniegtajiem apgalvojumiem, tika noskaidrot, ka ir ļoti svarīgi nodibināt kontaktu ar pacientiem, tas ir svarīgi pacienta atveseļošanas procesā. Atslēgvārdi: neatliekamā palīdzība, brigāde, komunikācija, saskarsme, pacients.

The topic of the bachelor's thesis: "Communication between the emergency medical team and patients in the emergency care stage." The topicality of the topic is justified / determined that communication and interpersonal skills are as important as vital functions. Healthcare professionals need to be aware of their communication practices and periodically review them. Patient-professional communication is a key skill in medical practice. Aim of the work: to find out the communication between the emergency medical team and patients in the emergency care stage. Research question: What is the communication between the emergency medical team and patients in the emergency care phase? Research methods: combined research method. Research tools: questionnaire and interview. Results of the research: 5 (five) emergency employees and 57 emergency recipients participated in the research. Based on the statements provided by the study participants, it was found that it is very important to establish contact with patients, it is important in the patient's recovery process. Keywords: emergency, team, communication, communication, patient.
Communication between the emergency medical team and patients in the emergency care stage
Keywords: Medicīna; Neatliekamā palīdzība; Brigāde; Komunikācija; Saskarsme; Pacients