Bioloģiski aktīvo savienojumu pētīšana ārstniecības augos - Eglīte, Krista (Latvijas Universitāte, 2014)
Bioloģiski aktīvo savienojumu pētīšana ārstniecības augos. Eglīte K., zinātniskais vadītājs Dr. ķīm., asoc. prof. Jākobsone I. Bakalaura darbs, 50 lappuses, 17 attēli, 23 tabulas, 30 literatūras avoti, 4 pielikumi. Latviešu valodā. Darbā apkopota un izvērtēta literatūra par ārstniecības augiem, to ķīmisko sastāvu un labumu uz veselību. Darbā noteikti kopējie fenola daudzumi kā arī noteikta to antiradikālā aktivitāte ārstniecības augos izmantojot spektrofotometrijas metodi. No augiem izdalītas ēteriskās eļļas ar gāzu hromatogrāfijas metodi un tajās identificēti bioloģiski aktīvie savienojumi. ĀRSTNIECĪBAS AUGI, ANTIRADIKĀLĀ AKTIVITĀTE, KOPĒJIE FENOLI, ĒTERISKĀ EĻĻA, SPEKTRFOTOMETRS.

Biologically active compound study in medical plants. Eglite K., scientific director Dr. , chem., asoc., prof., Jakubsone I. The Bachelor thesis, 50 Pages, 17 pictures, 23 tables, 30 Literature sources, 4 attachments. In Latvian. The papaer summarizes and assesses the literature on medical plants, their chemical composition and health benefits. The paper works out common quantity of phenol also their anti-radical activity in medical plants using spectrophotometry. From plants emitted essential oils by gas chromatography and in them identification of biologically active compounds. MEDICAL PLANTS, ANTI-RADICAL ACTIVITY, COMMON PHENOLS, ESSENTIAL OILS, SPECTROPHOTOMETER
Biologically active compounds study medicinal plants
Keywords: Ķīmija