Testa jautājumu izvērtējums 12.klases centralizētā eksāmena matemātikā pilnveidei - Greidāne, Alīna Līna (Latvijas Universitāte, 2020)
Maģistra darba “Testa jautājumu izvērtējums 12. klases centralizētā eksāmenā matemātikā pilnveidei” mērķis ir veikt testa jautājumu izvērtējumu 12. klases centralizētā eksāmena matemātikā. Darbs sastāv no sešām nodaļām, kurās tiek veikts teorētisks ieskats testēšanā, izpētītas izmaiņas Latvijas valsts pārbaudes darbos matemātikā, to struktūrā, vērtēšanas sistēmā, sākot ar 1990. gadu līdz 2019. gadam. Izpētīta vērtēšana skolās, veikts centralizētā eksāmena matemātikā 1. daļas izvērtējums par pēdējiem 11 gadiem, īstenoti aptaujas un gadījuma pētījumi, kā arī sniegti ieteikumi centralizētā eksāmena matemātikā 1. daļas pilnveidei. Darba satur 180 lappuses, 10 tabulas, 142 attēlus, 80 izmantotās literatūras avotus un 24 pielikumus. Atslēgas vārdi: tests, jautājumi ar atbildēm, vidusskola, centralizēts eksāmens matemātikā.

The goal of the Master's Thesis “Evaluation of Test Questions to Improve Form 12 Centralized Examination in Mathematics” is to evaluate the test questions form 12 centralized examinations in mathematics. The work consists of six chapters, which include theoretical description of testing history, changes in Latvian state`s tests in mathematics, their structure and system of assessment from 1990 to 2019. Writing Master`s Thesis authors have studied the assessment in schools, evaluated the first part of the centralized examination in mathematics for the last 11 years, also carried out surveys and case studies, as well as provided recommendations for the improvement of the first part of centralized examination in mathematics. The work consists of 180 pages, 10 tables, 142 pictures, 80 bibliography items and 24 appendices. Key words: test, questions with answers, secondary school, centralized examination in mathematics.
Mathematics Test Question Evaluation for the Improvement of the 12th Grade Centralized Examination Results
Keywords: Pedagoģija; tests; jautājumi ar atbildēm; vidusskola; centralizēts eksāmens matemātikā