Latvijas Republikas Finanšu ministrijas ārējā komunikācija sociālajā tīklā Facebook.com un mikroemuārā Twitter.com - Zeidaka, Elīza (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba mērķis ir noskaidrot Latvijas Republikas Finanšu ministrijas ārējās komunikācijas sociālajā tīklā Facebook.com un mikroemuārā Twitter.com efektivitāti. Pētījuma problēma ir Finanšu ministrijas efektīva komunikācija sociālajos tīklos. Darbu veido teorētiskā, metodoloģiskā un empīriskā daļa. Empīriskajā daļā veikts pētījums, kas ietver Finanšu ministrijas sociālo mediju kontu analīzi, aptaujas analīzi un interviju izklāstu, no kuriem izdarīti secinājumi. Pētījuma rezultāti liecina, ka Latvijas Republikas Finanšu ministrijas komunikācija ir vienvirziena un sekotāji un ministrijas pārstāvji to uzskata par operatīvu, korektu, profesionālu, kreatīvu, efektīvu, precīzu, izglītojošu un saprotamu.

Bachelor thesis aims to clarify Ministry of Finance of the Republic of Latvia external communication social network Facebook.com and Twitter.com microblog efficiency. The research problem is the Ministry of Finance effective communication in social networks. The work consists of theoretical, methodological and empirical part. The empirical part of the study, which includes the Ministry of Finance of social media accounts analysis, survey analysis and interviews outline from which conclusions are drawn. The research results show that the Ministry of Finance of the Republic of Latvia communication is one-way and followers and representatives of the Ministry deems it timely, correct, professional, creative, efficient, accurate, educational and understandable.
Ministry of Finance of the Republic of Latvia external communication in social network Facebook.com and microblog Twitter.com
Keywords: Komunikācijas zinātne; sociālie tīkli; mikroemuārs; komunikācija; efektivitāte; valsts pārvalde