Eiropas Savienības krīzes reakcijas un rīcības analīze / atbilstība plānam - Bebre, Daina (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba tēma ir “Eiropas Savienības krīzes reakcijas un rīcības analīze / atbilstība plānam”, kura ietvaros tiek apskatīta Eiropas Savienības un 3, Francijas, Beļģijas un Itālijas, dalībvalstu politiskie lēmumi Covid - 19 krīzes situācijas apturēšanai. Darba mērķis ir noskaidrot vai Eiropas Savienībā tiek izstrādāti krīzes vadības plāni un vai dalībvalstis izmanto krīzes vadības principus iekļaujot sadarbību starp dalībvalstīm, ko nodrošina Eiropas Savienības līgums. Apskatot 3 valstis, kurās vīrusa izplatība reģistrēta kā lielākā, vidējā un zemākā Eiropas Savienībā tiks veikta analīze un salīdzināta lēmumu pieņemšana krīzes vadībā. Darba teorētisko ietveru veido veiksmīgas krīzes vadības teorija, veicamo soļu analīze krīzes definīcija un ietekme, sabiedrības veselības definīcija. Mērķa sasniegšanai izmatota datu analīzes metode un kontentanalīze.

The subject of bachelor thesis is "Analysis of the European Union's crisis response and action / compliance with the plan", which examines the policy decisions taken by the European Union and 3 Member States, France, Belgium and Italy, to contain the Covid - 19 crisis. The aim of the work is to find out whether crisis management plans are developed in the European Union and whether Member States are applying the principles of crisis management including the cooperation between Member States provided for by the Treaty on European Union. By looking at 3 countries with the highest, medium and lowest prevalence of the virus in the European Union, an analysis and comparison of crisis management decision-making will be carried out. The theoretical framework of the work consists of the theory of successful crisis management, the analysis of the steps to be taken in crisis management, the definition and impact of the crisis, the definitions of public health. Data analysis and contingency analysis are used to achieve the objective.
Analysis of the European Union's crisis response and action / compliance with the plan
Keywords: Politikas zinātne; Eiropas Savienība; Francija; Beļģija; Itālija; Covid - 19