Finanšu kontroles sistēma - Preys, Artur (Latvijas Universitāte, 2010)
Latvijā ir vairāki uzņēmumi, kas uzglabā informāciju par fizisko un juridisko personu finansiālo stāvokli, kredīta un parādu saistībām un nodrošina tai pieeju. Lai paātrinātu un automatizētu finansiālās informācijas iegūšanu un apkopošanu, tika izstrādāta Finanšu kontroles sistēma. Sistēma nodrošina informācijas iegūšanu no vairākām datu bāzēm vienlaicīgi un datu apkopošanu vienotas formas atskaitē. Darbā ir aprakstīta sistēmas izstrādes vēsture, izmantotās tehnoloģijas un sistēmas īpatnības.

In Latvia there are several enterprises which store information on financial condition, credit and debt liabilities for physical and legal persons, and ensure access to it. To accelerate and automate acquisition of financial information and its summarizing, there has been developed Financial Control System. System ensures acquisition of information from several data bases simultaneously, and summarizing data in report of unified form. This document contains system history management, used technologies and specific system features.
Financial control system
Keywords: Datorzinātne