Banku nozares attīstība Latvijā - Kasparāns, Āris (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darbs “Banku nozares attīstība Latvijā” tika izstrādāts, jo Latvijā tāpat kā visā pasaulē pēc vairākiem ekonomiskā uzplaukuma gadiem šobrīd iestājusies ekonomiskā recesija, kas skar ikvienu valsts iedzīvotāju. Visā pasaulē valda finansu krīze un finanšu resursu nepieejamība. Šajos procesos tiešā veidā ir iesaistītas bankas. Autors vēlējās izpētīt kā Latvijā pēdējo gadu laikā attīstījies banku sektors. Darba mērķis ir izpētīt Latvijas banku nozari, tās attīstību un nozīmi Latvijas ekonomikā. Izpētot pieejamo teorētisko un praktisko bāzi autors noskaidroja galvenos banku nozares rādītājus un banku sektora attīstības tendences. Darbs ir izmantojams ikvienam, kurš interesējas par banku darbību, par tās rezultātiem un banku ietekmi uz ekonomisko situāciju valstī.

Bachelor work „Growth of banking sector in Latvia” was worked out because like in whole world there is crisis in Latvia, which depends on every person living in Latvia. Financial resources are deficit in whole world and banking industry takes part in these processes. The aim of work is to investigate banking industry, its growth and role in Latvian economics. By researching accessible information, author researched main indicators and trends of banking industry. Research work could be used by everyone interested in banking industry, its achievements and its role in economical situation in Latvia.
Growth of banking sectors in Latvia
Keywords: Ekonomika