RabbitMQ pielietojums produktu attēlu lejupielādes organizēšanai, izmantojot Magento 2 ietvaru - Rācenis, Aigars (Latvijas Universitāte, 2025)
“RabbitMQ pielietojums produktu attēlu lejupielādes organizēšanai, izmantojot Magento 2 ietvaru” kvalifikācijas darba mērķis ir izstrādāt dokumentācijas bāzi specializētam paplašinājumam, kas uzlabo produktu attēlu pārvaldības procesu e-komercijas vietnēs. Moduļa galvenais uzdevums ir optimizēt produktu attēlu pievienošanas un pārvaldības procesu, iesaistot gan administratorus, gan darbiniekus. Tas nodrošina efektīvu attēlu URL ieteikumu sistēmu, kur darbinieki var iesniegt attēlu URL ieteikumus, bet administratori var tos pārskatīt un apstiprināt. Izmantojot RabbitMQ ziņojumu rindas sistēmu, modulis nodrošina stabilu un uzticamu attēlu apstrādes procesu, kur galvenā attēlu validācijas, lejupielādes un pievienošanas funkcionalitāte darbojas asinhronā režīmā, netraucējot sistēmas pamatdarbību. Dokumentācija detalizēti apraksta moduļa funkcionalitāti, iekļaujot gan funkcionālās, gan nefunkcionālās prasības. Tajā ietverts vispārējs programmas apraksts, programmatūras prasību specifikācija un detalizēts projektējuma apraksts. Īpaša uzmanība pievērsta RabbitMQ integrācijai un moduļa drošības aspektiem, nodrošinot, ka attēlu pārvaldības process ir ne tikai efektīvs, bet arī drošs. Dokumentācijas mērķis ir sniegt skaidras vadlīnijas gan moduļa izstrādātājiem tehniskās implementācijas procesā, gan sistēmas administratoriem un darbiniekiem tā praktiskajā lietošanā. Dokumentācija veidota tā, lai tā būtu viegli saprotama un izmantojama gan programmētājiem, gan tās lietotājiem.

"RabbitMQ application for organizing product image downloads using Magento 2 framework" qualification work aims to develop a documentation base for a specialized extension that improves the product image management process on e-commerce websites. The main task of the module is to optimize the process of adding and managing product images, involving both administrators and employees. It provides an effective image URL suggestion system, where employees can submit image URL suggestions, and administrators can review and approve them. Using the RabbitMQ message queuing system, the module provides a stable and reliable image processing process, where the main functionality of image validation, download and attachment works in asynchronous mode without interfering with the main operation of the system. The documentation describes the module's functionality in detail, including both functional and non-functional requirements. It contains a general program description, software requirements specification and a detailed design description. Special attention is paid to RabbitMQ integration and security aspects of the module, ensuring that the image management process is not only efficient, but also secure. The purpose of the documentation is to provide clear guidelines for both module developers in the technical implementation process, and system administrators and employees in its practical use. The documentation is designed to be easy to understand and use for both programmers and users.
RabbitMQ application for organizing product image downloads using Magento 2 framework
Keywords: Datorzinātne; Magento; RabbitMQ; attēlu pārvaldība; e-komercija; asinhrona apstrāde