Hipotekārā kredīta analīze - Alberta, Karīna (Latvijas Universitāte, 2015)
Darbā Hipotekārā kredīta analīzē tika izskatīts, kā hipotekārais kredīts ir radies, hipotekārā kredīta nozīme, tā jēdziens, kā arī izvērtētas tā attīstības tendences. Darbā ir izpētīti vairāku Latvijas komercbanku piedāvājumi, to nosacījumi un priekšrocības, līdz ar ko ir izteikti secinājumi, kurai bankai ir labāki hipotekārā kredīta nosacījumi. Darbā tika, analizēta Latvijas komercbanku izsniegto hipotekāro kredītu apjoms, kredītu nodrošinājums, nostiprināto hipotēku skaits un apjoms. Bakalaura darbā tika analizēti oficiālie dati no Zemesgrāmatu nodaļām, tika salīdzināti nostiprināto hipotēku apjomi un skaits, un skaits atsevišķās Zemesgrāmatu nodaļas un veikti secinājumi. Bakalaura darbā tika analizētas hipotekārā kredīta ķīlas apdrošināšanas īpatnības, kā arī tika izskatīti nekustamā īpašuma apdrošināšanas riski. Pētījuma periods no 2004. gada līdz 2015. gadam. Darbā izmantotas 7 attēli, 7 tabulas, 49 atsauces Bakalaura darba apjoms 64 lapaspuses

In this paper about the mortgage loans we discuss about the very beginning of the mortgage loan, its significances and definitions, and overview of statistics and indicators. The paper research several Latvian commercial banks offer benefits and conditions, for and against choosing most attractive one. Data analyzed is selected only from Latvian commercial banks about the granted loans, collaterals and consumer characteristic data. Main information source for this paper is Latvian Land Register, and as well the research about office efficiency is accomplished. The paper covers an additional research about the mortgage loan pledge insurances, compare of actual market offers and the risk analyze. Conclusion explains the mortgage loan market increase tendencies and the benefits that even more consumers can acquire the loans. Period of the survey: from 2004 to 2015 The paper includes 49 references, 7 pictured, 7tables. The Bachelor 64 pages
Analysis of a mortgage loan
Keywords: Ekonomika