Rakstveida pierādījumu izpratne un pārbaude iztiesāšanā - Ķekurs, Pauls (Latvijas Universitāte, 2021)
Reizēm gan juridiskajā literatūrā, gan tiesu spriedumos parādās ar rakstveida pierādījumu klasifikāciju saistītas kļūdas. Darba mērķis ir izpētīt rakstveida pierādījumu nozīmi kriminālprocesā un konstatēt ar tiem saistītos problēmjautājumus tiesiskajā regulējumā. Darba mērķa sasniegšanai ir izvirzīti šādi uzdevumi: 1)Analizēt rakstveida pierādījumu tiesisko regulējumu; 2)Izpētīt tiesu praksi ar mērķi atrast kļūdas rakstveida pierādījumu klasifikācijā; 3)Izstrādāt Kriminālprocesa likuma grozījumus, lai novērstu attiecīgu kļūdu rašanos.

Sometimes in both literature and court judgements it is possible to find errors that are fault of incorrect clasification of documentary evidence. The aim of the paper is to explore the importance of documentary evidence in criminal trials and to identify errors in law. To reach the aim, the following tasks are set: 1)Analysis of legislation of documentary evidence; 2)Research of court judgements with the aim to find incorrect clasification of documentary evidence; 3)Creation of amendments to the Code of Criminal Procedure in order to prevent such mistakes from happening in future .
Comprehension and examination of documentary evidence during criminal trials in court
Keywords: Juridiskā zinātne; rakstveida pierādījumi; pierādīšana; pierādīšanas nasta; pierādījumu pārbaude