Organizācijas "Betons" plānošanas sistēmas pilnveidošana - Iesalnieks, Jānis (Latvijas Universitāte, 2010)
Pētījuma tēma ir konkrētas organizācijas plānošanas sistēmas izvērtējums un tās pilnveidošana. Tēma ir aktuāla, jo organizācijā ir neatrisināta problēma – esošā plānošanas sistēma ne vienmēr darbojas pietiekami efektīvi. Grūti prognozējamais materiāltehnisko un energoresursu cenu kāpums strauji palielina būvniecības izmaksas. Pasaules ekonomikas lejupslīdes dēļ Latvijas būvniecības tirgū ir samazinājies būvniecības pakalpojumu pieprasījums. Iepriekšminētās un citas ārējās problēmas tieši ietekmē organizācijas iekšējo vidi. Tādēļ rodas nepieciešamība regulāri pilnveidot organizācijas „Betons” plānošanas sistēmu. Bakalaura darba mērķis ir sniegt konkrētus organizācijas „Betons” plānošanas sistēmas pilnveidošanas ieteikumus. Tā sasniegšanā tika izvirzīti uzdevumi – izpētīt teorētisko pamatojumu organizācijām, to vadīšanas un plānošanas sistēmām, kā arī praktiskajā daļā izpētīt pašu organizāciju un tās plānošanas sistēmu. Pētījuma beigās ir izklāstīti autora secinājumi, kā arī ieteikti autora priekšlikumi plānošanas sistēmas pilnveidei. Pētījums ir dokumentēts šajā bakalaura darbā, kas ir izstrādāts saskaņā ar metodiskajiem norādījumiem. Bakalaura darbā ir 75 lapas. Secinājumu un priekšlikumu nodaļā ir apkopoti rezultāti – 9 secinājumi un 9 priekšlikumi atbilstoši bakalaura darba mērķim.

The issue of this research is improvement of planning system of organization. It is really a pressing problem for this organization. It is because there is unsettled problem – current planning system is not effective. Costs of construction are fastly increased by rise in prices of material, technical and power resources. Due to the world economical crisis there has been decrease of demand for construction works also in Latvian construction market. These above and other outer problems directly affect inside of organization, wherewithal there is need to regular planning system improvement of organization “Betons”. Therefore the main purpose of this bachelor study is to give specific suggestions on planning system improvement of organization “Betons”. More concrete tasks are to research theoretical basis on organizations, management and planning systems, then in practical part analyze the specific organization and planning system of it. At the very there are conclusions of research and advices for improvement of planning system. This research is fixed in this bachelor study work and is based on official guidelines. It consists of 75 pages. Results are merged in conclusions of research and in advices for planning system improvement.
Planning system improvement of organization "Betons"
Keywords: Vadībzinātne