SIA "ZIZAL" finanšu analīze un novērtējums - Kūma, Elīze (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba mērķis: veikt SIA „ZIZAL” finanšu analīzi, novērtēt to, salīdzināt rezultātus ar konkurējošiem uzņēmumiem, izdarīt secinājumus un izstrādāt priekšlikumus turpmākai uzņēmuma finanšu lēmumu pieņemšanai. Darba autore pirmajā nodaļā apskata teorētiskās atziņas par finanšu analīzi, otrajā nodaļā tās tiek pielietotas, veicot SIA „ZIZAL” finanšu analīzi, bet trešajā – tiek veikts salīdzinājums ar konkurējošiem uzņēmumiem. Pēc tam darba autore izdarīja secinājumus un izstrādāja priekšlikumus turpmākai SIA „ZIZAL” finanšu lēmumu pieņemšanai. Bakalaura darbā ir 77 lapaspuses, 4 attēli, 20 tabulas, 32 formulas,12 pielikumi. Atslēgas vārdi: finanšu analīze, likviditāte, rentabilitāte, autokravu pārvadājumi.

The aim of thesis is to research and calculate financial data of the company ZIZAL Ltd and make comperison with competitors and introduce with recommendations to improve its financial situation. The author in the first chapter deals with theoretical aspects of financial analysis, in the second chapter they are used for ZIZAL Ltd financial analysis, and in the third – is a comparison with competing companies. Then the author drew conclusions and made recommendations for ZIZAL Ltd financial decisions. Thesis consists of 3 chapters, 77 pages, 4 pictures, 20 tables, 32 formulas, 12 appendices. Key words: financial analysis, liquidiy, profitability, logistics.
"ZIZAL" Ltd financial analysis and evaluation
Keywords: Ekonomika