Eko-velo projekts “Lielais Kurzemes loks” - Upīts, Zigmārs (Latvijas Universitāte, 2006)
Bakalaura darba ietvaros ir izveidots kopējs izsmeļošs apraksts par sastopamajiem dabas objektiem, dabas un nacionālajiem parkiem, gleznainām ainavām, aizsargājamiem augiem un dzīvniekiem, dabas izziņas takām, dendrārijiem, dižkokiem, liegumiem, biotopiem, to nozīmi un aizsardzību Tukuma, Talsu un Kuldīgas rajonu teritorijās, kurās ir izveidots velo-eko dabas iepazīšanas maršruts „Lielais Kurzemes loks”. Par projekta sākuma punktu tika izvēlēta Ķemeru pilsēta, bet par maršruta gala mērķi – Renda. Projekta maršrutā tika iekļauti pēdējie dabas apskates objekti, Īvandes ūdenskritumi un projekta sadarbības partneris - Rendas Eko-skola. Ir sniegta vizuāla informācija, kuru kopā ar aprakstiem varētu izmantot, veidojot maršruta bukletu. Informācija varētu tikt noformēta arī ceļveža veidā. Ir precīzi un smalki izstrādāts kartogrāfiskais materiāls un izveidotais maršruts, kā arī ar to saistītie objekti precīzi tika noteikti dabā un attiecīgi iezīmēti kartēs. Tika pētīta un novērtēta Latvijas dabas tūrisma un ekotūrisma situācija un problēmas, kā arī analizēta Latvijas Republikas likumdošana, kas saistīta ar dabas aizsardzību, šo projektu, kā arī velotransporta efektivitāte un tā izmantošanas priekšrocības. Bakalaura darbā ir 66 lpp., 34 attēli, 1 tabula un 7 pielikumi.

In the Bachelor’s Thesis there is given full description about landscape features, nature and national parks, picturesque landscapes, protected plant and animal species, educational nature paths, arboretums, secular trees, restricted areas and biotopes and their importance and preservation in Tukuma, Talsu and Kuldigas districts. In these districts there is established velo- eco route „The big circle of Kurzeme”. The route begins in the city of Kemeri and ends in Renda. In this route there is included also waterfall of Ivande and the collaboration partner of this project- the Eco School of Renda. In this work there is presented visual information which could be used for preparation of different brochures. Information can also be used for guide book. All the objects are precisely showed in maps. In Bachelor’s work there has been studied and evaluated the present situation and problems in the nature tourism of Latvia as well as analysis of legislation of Republic of Latvia, which is connected with the nature protection, this project and efficacy and interest of cycling. In the work there is included 66 pages, 5 chapters, 34 pictures, 1 table and 7 apositions.
Eko-cycle Project “Kurzeme Giant Circle”
Keywords: Vides zinātne