Saeimas atbildīgās komisijas un NEPLP locekļu naratīvs par sabiedrisko mediju lomu mediju politikā (2014.-2018. gads) - Kolāte, Sarmīte (Latvijas universitāte, 2018)
Maģistra darba “Saeimas atbildīgās komisijas un NEPLP locekļu naratīvs par sabiedrisko mediju lomu mediju politikā (2014. – 2018. gads)” mērķis ir izpētīt, kādi ir lēmumu pieņēmēju stratēģiskie naratīvi par sabiedrisko mediju lomu Latvijā. Pētījums sastāv no 4 daļām. Darba pirmajā daļā tiek apkopotas teorētiķu atziņas par sabiedrisko mediju lomu tīkla sabiedrībā, aprakstīti mediju plurālisma teorētiskie aspekti un naratīva teorija.Darba otrajā daļā tiek aprakstītas pētījumā izmantotā metodoloģiskā pieeja – naratīva analīze un datu iegūšanas metode – naratīva intervija. Darba trešajā daļā tiek izklāstīti pētījuma rezultāti. Pētījuma ceturtajā daļā tiek veikts rezultātu apkopojums un izvērsta diskusija par strīdus punktiem. Pētījuma noslēdzošajā daļā tiek apkopoti secinājumi. Atsevišķā kolekcijā ir ievietoti audio pielikumi.
Keywords: sabiedriskie mediji, sabiedriskais labums, naratīva analīze, aktantu modelis; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Media and communication studies; sabiedriskie mediji; sabiedriskais labums; naratīva analīze; aktantu modelis