Klienta kredītspējas analīze un piedāvātās iespējas Aizkraukles bankā - Kušnere, Inga (Latvijas Universitāte, 2007)
Diplomdarba tēma ir „Klienta kredītspējas analīze un piedāvātās iespējas Aizkraukles bankā”. Darbā autore veikusi pētījumu par AS “Aizkraukles Banka” klientu kreditēšanu, par kredītu būtību, kredītu veidiem, kā arī sniegusi ieskatu bankas izsniegto kredītu tirgus daļā. Lai dziļāk izprastu bankas kredītu izsniegšanas mehānismu, autore darba analītiskajā daļā ir veikusi uzņēmuma „X” kredītspējas analīzi, aplūkots laika posms no 2003.gada līdz 2006.gadam. Diplomdarbā ir ievietotas 8 tabulas un 42 attēli. Pētījumu virziens un principi balstīti uz teorētiskiem pamatiem un izziņas materiāliem, izmantojot kopsummā 35 literatūras avotu. Diplomdarbs sastāv no ievada, četrām daļām, secinājumiem un priekšlikumiem. Darbs kopumā satur autores praktiskajā darba pieredzē gūtās teorētiskās atziņas. Diplomdarba apjoms: 82 lapas, un tam pievienoti 3 pielikumi. Atslēgvārdi – Banka, kreditēšana, maksātspēja, likviditāte, analīze.

The diploma paper title is „Client Credit Standing and Offered Options in the Aizkraukles Banka”. Author has done a study on client crediting in JSC “Aizkraukles Banka”, on the basics of the creditation process, types of credits, and also has looked intently into the market share of the bank’s credit line. To be able deeply understand a mechanism of the bank’s credit line, in a analytical part of the paper, author also has done an analysis of a company „X” credit standing situation, detailed financial analysis for the period of 2003 – 2006. 8 tables and 42 figures are used for the diploma paper content layout. Study trend and principles are built on the theoretical base and cognitive materials, in total of 35 bibliographies. The diploma paper consists of introduction, four main chapters, conclusions and suggestions part. It comprises author’s theoretical cognitions acquired in her practical work experience. In total the diploma paper comprises 82 pages and 3 appendices.
The analyse of clients credit ability and options offered by Aizkraukles banka
Keywords: Ekonomika